Ton Meeuwissen, klinisch psycholoog - psychotherapeut

collage%20007.JPG

Ik heb ruim 35 jaar ervaring opgedaan in de GGZ. Ik werk in de Specialistische GGZ voor de doelgroep volwassenen. Na mijn opleiding heb ik 4 jaar werkervaring opgedaan bij de Viersprong, psychotherapeutisch centrum in Halsteren. Vervolgens heb ik gewerkt in verschillende settings bij het huidige GGZ-Breburg. Daar heb ik 15 jaar in de psychiatrische kliniek gewerkt, vervolgens 15 jaar ambulant in verschillende teams: het GGZ-aanmeldteam (naast intakes en korte behandelingen, vanuit GGZ in verschillende huisartsenpraktijken gewerkt) en nadien in ambulante teams voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.
Na een jaar gewerkt te hebben bij een grotere psychologenpraktijk in Breda ben ik met 3 collega's gestart in Zundert onder de naam 'Psychologenpraktijk De Brede Aa'. In oktober 2016 is de praktijk verhuisd naar Breda. Binnen Psychologenpraktijk de Brede Aa heb ik nu mijn eigen eenmanspraktijk voor Volwassenen in Princenhage (Breda).  Mijn collega mevr. C. van Dijk werkt samen met 2 collega's voor de doelgroep Kinderen en Jeugd in het Ginneken (Breda) onder de naam Praktijk076.

Ik heb ruime ervaring met behandeling van gevolgen van (complexe) trauma’s, persoonlijkheidsproblematiek en -stoornissen, moeilijk behandelbare depressies, angststoornissen en somatoforme stoornissen. Ik werk veelal vanuit de volgende methodieken: EMDR, schematherapie, cognitieve gedragstherapie, transactionele analyse en mindfulness-based cognitive therapy.

Ter bevordering van de kwaliteit van de behandeling vindt gezamenlijk overleg plaats in de vorm van cliënten besprekingen en intervisies.

AGB codes:

-      Zorgverlener: 94 001356

-      Praktijk: 94 059590

Kamer van Koophandel: Psychologenpraktijk de  Brede Aa: 55556043

Kamer van koophandel: Praktijk T. Meeuwissen: 55550517

 

Ik beschik over de volgende registraties:

-      Gz-psycholoog (BIG): 59032664825

-      Klinisch psycholoog (BIG): 59032664825

-      Registerpsycholoog NIP

-      Psychotherapeut (BIG): 79032664816

-      CTA: Certified Transactional Analyst (Clinical)

-      EMDR Practitioner (VEN)

 

Daarnaast ben ik lid van de volgende beroepsverenigingen:

-      NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

-      Klinisch psycholoog (BIG)

-      Registerpsycholoog NIP

-      Psychotherapeut (BIG)

-      NVTA/EATA: (Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse; European Association of Transactional Analysis)

-      VEN (Vereniging EMDR Nederland)